Usluge
MeatProcessing pruža širok spektar konsultantskih usluga za mesnu industriju, od projektovanja novih pogona do optimizacije postojećih procesa
Novi pogoni
Postavka ključ u ruke podrazumeva organizaciju svih koraka u izgradnji, plan, projekat, arhitekturu, do kupovine i postavke mašina uz obuku radnika, za procese u mesnoj industriji koje naručilac želi da radi.
- Izrada projekta i plana
- Organizacija izgradnje
- Nabavka i postavka mašina
- Obuka radnika
Higijena
Higijena utiče na kvalitet, sigurnost, standard, bezbednost proizvoda, takodje zadovoljstvo i poverenje krajnjih korisnika. Higijena mora da ima vrlo bitnu ulogu u organizaciji i praćenju rada.
- Pranje i održavanje higijene u pogonu salamurenja
- Pranje i održavanje higijene u pogonu
- Higijena hladno dimljenih komora HD komore
- Implementacija HACCP sistema
Tehnologija proizvodnje
Implementacija savremenih tehnoloških procesa u proizvodnji mesnih proizvoda, optimizacija postojećih procesa i povećanje efikasnosti proizvodnje.
- Postavka programa na separaciji mekoj i tvrdoj
- Mehanička obrada mesa
- Punjenje i standardizacija ulazne sirovine
- Termička obrada (atmosima)
Optimizacija proizvodnje
Povećanje efikasnosti uz smanjenje broja radnika ako se taktovi poklapaju sa rezultatom. Organizacija mašina i postavka istih sa tlocrtom radnika.
- Merenje koraka i post. linija procesa
- Merenje efikasnosti i takta usklađenosti na linijama
- Povećanje efikasnosti uz smanjenje broja radnika
- Organizacija mašina i postavka istih sa tlocrtom radnika
Obuka radnika
Obuka radnika za rad sa sirovinama i pripremama sirovine, rad na mašinama, praćenje rezultata i postavljanje procesa.
- Obuka radnika za rad sa sirovinama
- Obuka radnika na higijeni
- Obuka radnika za rad na mašinama
- Obuka radnika za praćenje rezultata
Razvoj proizvoda
Razvoj novih proizvoda, proizvoda konkurencije, proizvoda za nova tržišta, proizvoda sa dužim rokom trajanja.
- Razvoj novih proizvoda
- Razvoj proizvoda konkurencije
- Razvoj proizvoda za nova tržišta
- Razvoj proizvoda sa dužim rokom trajanja