Reference

Mitros

Trogodišnja saradnja sa Nemanjom u kompaniji Mitros započela je 2020. Period je obeležen mnogim profesionalnim izazovima, napornim radom i brojnim uspesima. Nemanja kao rukovodilac proizvodnje bio je odgovoran za organizaciju proizvodnje i ispunjavanje plana gotovih proizvoda kako po pitanju kvaliteta tako i po pitanju kvantiteta. Stalna obuka i trening zaposlenih je bio takođe važan deo njegovih odgovornosti. Preko 150 gotovih proizvoda svih vrsta isporučivano je u količinama od 120 -180 tona nedeljno uglavnom na zahtevno tržište EU sa rokom isporuke koji je bio 2 - 5 dana. Nakon 4 - 5 meseci postigli smo tačnost realizacije porudžbina od 98% , uz zanemariv broj reklamacija. Usvojeno je preko 40 novih proizvoda a gotovo svi postojeći su bili unapređeni po pitanju ujednačenosti kvaliteta i održivosti. Svi auditi kvaliteta , najavljeni i nenajavljeni , interni ili od sertifikovanih ustanova su bili ocenjeni najboljim ocenama zahvaljujući stalnom angažmanu na obukama, treninzima i kontroli. Nemanja je uvek iskazivao najviši nivo stručnosti i profesionalnosti uz veliki talenat da uspostavi odlične odnose sa članovim svog velikog tima ( 130 – 150 zaposlenih) i da ih na pravi način motiviše da daju svoj maksimum pa i po cenu prekovremenih sati ili radnih subota. Naravno Nemanja je najčešće bio sa njima kao glavni tehnolog , a ako je trebalo i u ulozi pogonskog radnika , poslovođe ili kontrolora. Mislim da u svakoj proizvodnji mesnih proizvoda on može svojim znanjem i bogatim praktičnim iskustvom značajno doprineti i da u mnogim aspektima pomeri kvalitet na bolje - veliki " meister" i dobar čovek u jednom.

SN

Srećko Novaković

Direktor operativnog upravljanja

Mitros, 2020 - 2023

Bermes doo

Nemanju sam upoznao 2022 godine i od tada imamo odličnu saradnju. Te godine na leto smo imali izazov da zamenimo alergene u svojim proizvodima. Nakon nekoliko neuspelih proba sa drugim tehnolozima, pozvao sam tehnologa iz Sremske Mitrovice, gde je kroz tri dana napravio korektne proizvode koje sam od njega i tražio. Naročito je bio dobar u situaciji gde je prvi put bio kod nas u proizvodnji i na datim mašinama i datom ograničenom vremenu rada na tim mašinama pokazao razliku u znanju i poznavanju rada na istim. Posle toga smo imali još zahteva i njegove preporuke šta možemo da popravimo, kalkulativno da budemo bolji i konkuretniji, a da imamo uvek standardan proizvod, uz povećanje iskorišćenja mašina i prostora. Uspeli smo u našim zajedničkim zadacima i planove smo ostvarili. Kvalitet proizvoda je standardan i nemamo problem sa povratom i kvalitetom. Izuzetan je sa radom na presama i kalupima, mislim da je šampion u proizvodnji slanine u presama. Nemanja je kvalietan stručnjak koji brzo analitički rešava probleme, onda ta rešenja ume polako i sigurno da prenese na poslovođe i radnike. Učestvuje sa njima u procesu i direktno pokazuje, što nam izuzetno odgovara, jer praksa je ono što ga razlikuje od drugih i daje kvalitet odmah i brzo se vide promene. Naša saradnja traje i dalje, uvek je dostupan i brzo rešavamo probleme, a kada je situacija ozbiljnija dolazi na lice mesta u proizvodnju. Takođe je učestvovao u postavci novih linija za salamurenje mesa, postavio je programe za masiranje i termičku obradu. Nakon toga je obučio radnike za rad na slasju, tako da nam je škart na slajsu ispod 3%. Odlični rezultati koji ga preporučuju da može reagovati u svakoj proizvodnji. Nakon početka i poslovne saradnje, nakon tri godine zajedničkog rada i podrške sada su to već prijateljske veze.

DB

Damir Bernardić

Vlasnik

Bermes doo

Franca, Bijelo Polje

Krajem 2023. godine angažovali smo tehnologa Nemanju Kursulića da nam uradi analizu i, u dogovoru sa nama, unapredi kvalitet i standard proizvoda, te poboljša organizaciju kroz uređenje sistema u pogonu. Njegov učinak brzo je postao vidljiv kroz bolju organizaciju i smanjenje utroška radne snage u određenim procesnim koracima u odeljenju pakovanja, direktno utičući na smanjenje broja koraka, ubrzanje procesa i usaglašavanje broja radnika sa taktovima mašina. Sledeći zadaci odnosili su se na poboljšanje i standardizaciju proizvoda, kako ne bi dolazilo do oscilacija u kvalitetu. To je postigao u programu fermentisanih proizvoda, gde je postavljanjem i kontrolom određenih procesa uspostavio standardan kvalitet. Analitičkim pristupom problemima, Nemanja je pronašao propuste koji su se dešavali i jasnom prezentacijom ukazao na njih; svi su bili upoznati sa situacijom i razumeli su gde je greška. Naredni izazov bio je u odeljenju salamurenja mesa, gde smo postigli odlične rezultate. Radom sa zaposlenima i njihovom obukom, podigao je svest radnika i uticao da kroz stečeno znanje razumeju procese koje obavljaju, zahvaljujući čemu smo dobili proizvode odličnih prinosa i uvek istog, tj. standardnog kvaliteta. Radnici su prihvatili njegov način razmišljanja jer im je strpljivo objašnjavao korak po korak, a krajnji rezultat, vidljiv na gotovom proizvodu, opravdao je sva očekivanja. Takođe, učestvovao je u kontroli i odbrani standarda koji su tada bili na snazi, te je svojim sugestijama i predkontrolnim aktivnostima sa ostalim kolegama doprineo zajedničkom uspehu u odbrani standarda. Kao čovek i kao stručnjak, pokazao je visoku profesionalnost, pouzdanost, smirenost i tačnost. Dokazao je da može da reaguje u svakom delu proizvodnje, mirno sagleda problem i brzo donese rešenje.

F

Tim firme Franca

Klijent

Franca, Bijelo Polje, Krajem 2023

BETA - ZEROX